Utazás a mozgás világába

2023-09-05

Futás, kondi, street workout vagy éppen jóga – a megfelelő sport nemcsak testileg, de lelkileg is feltölt. Milyen mozgásfajtát próbáljunk ki? Miért is válik hasznunkra? Mik a tökéletes felszerelés darabjai, és hol szerezhetjük be őket a MOM Parkban? Tartson velünk!

Van, aki a reggeli edzés híve, sokan napközben szeretik letudni a testmozgást, de olyan is akad, aki csak este tudja belezsúfolni a napjába a workoutot. Hogy ki mikor mozog, teljes mértékben egyéni preferencia kérdése. Ahogy az is, hogy ki miért szeretné beiktatni a testmozgást a mindennapjaiba. Lehet, hogy formásabb izmokat szeretnénk, esetleg a fogyás a cél, de akár az egészségesebb életmódra váltás is közre játszhat. De mik azok a mozgásfajták, amiket érdemes kipróbálni?

Futás
Talán a legegyszerűbben elkezdhető és fenntartható edzésforma, azonban mint mindennek, ennek is megvannak a maga szabályai. A cipőnél kezdődik minden, ezen nem érdemes spórolni, hiszen egy rossz lábbeli többet árt, mint használ. Fontos, hogy tartsa a bokát, megfelelően párnázott legyen és maximális kényelmet nyújtson, hiszen így elkerülhetők az esetleges sérülések. A MOM Park sport- és cipőboltjainak kínálatát érdemes végignézni, hiszen kezdőtől a profi szintig mindenki rálelhet az edzettségéhez illő darabra. Ha ez megvan, vegyünk fel egy rövidnadrágot vagy leggings-et, egy lég- és nedvességáteresztő felsőt, nézzünk ki egy jó futópályát vagy egy megfelelő futógéppel felszerelt edzőtermet, és indulhat is a futás!

Kondi és street workout
Ha ráleltünk kedvenc konditermünkre vagy szabadtéri edzőparkunkra, nem érdemes váltani. Ilyenkor mindig fogadjuk meg személyi edzőnk tanácsait: ne emeljünk túl korán a súlyokon és a szériákon, ne siettessük a testünket, legyünk türelemmel, hiszen az eredmény jönni fog. Ez pedig nagyban függ a felszerelésünktől. Szerezzünk be kényelmes rövidnadrágot vagy sportmelltartót, sportkulacsot vagy táplálékkiegészítőket, fehérjeszeleteket, vezeték nélküli fülhallgatót a motiváló zenéhez és okosórát, hogy testünk minden rezdülését monitorozhassuk.

Jóga
Egyre többen ismerik el sportként a távol-keleti mozgásformát, és ez így van jól: erősíti izmainkat, javítja a testtartásunkat és növeli vitalitásunkat. Ráadásul nemcsak a testre, de a szellemre is jó hatással van. Gyakorlatai által megszabadít a stressztől, megtanít helyesen lélegezni és rugalmassá tesz — úgy fizikailag, mint mentálisan. Szerencsére nincs másra szükség, mint egy komfortos, sztreccs alsóra, egy lenge felsőre, egy jógamatracra és egy remek oktatóra, aki elkalauzol minket a nyugalom földjére.

Szerezze be a leghasznosabb termékeket az Intersport, a Helly Hansen, a Tchibo, a Scitec Nutrition, a H&M, az ECCO és az iCentre kínálatából, mozogjon önfeledten a MOM Parkkal!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!