A zokni, mint divatos kiegészítő: új ötletek a szezonra!

2023-05-09

Érdemtelenül kevés szó esik a korábban jelentéktelennek tartott zoknikról, amelyek mára a divatvilág egyik meghatározó klasszikusává nőtték ki magukat. Hogyan viseljük magabiztosan, milyen darabokkal párosítsuk, és milyen színeket érdemes felfedezni a Calzedonia, a H&M és a 4_skandinavia kínálatában — ezeket járjuk körül tavaszi zokniajánlónkban. Tartson velünk!

Rég elmúltak azok az idők, amikor a zoknira egyfajta szükséges rosszként tekintettünk. Mint minden újragondolt ruhadarab, ez is átesett a kortárs divattervezők revízióján, és mára már szettünk hangsúlyos, vidám és ízléses kiegészítőjeként tartjuk számon. Olyan hírességek nevezték ki outfitjük fő darabjává őket, mint Kendall Jenner, Hailey Bieber vagy a legstílusosabb államfőnek tartott kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau. A titok természetesen az egyensúly megtalálásában és a fokozatosságban rejlik: nem mindegy, milyen lábbelihez milyen zoknit párosítunk.

Kezdjük a legkevésbé kockázatos választással: az utcai sportcipővel. Ha szoknyához, egyberuhához húzunk sneakert, viselhetjük azt színben harmonizáló, középhosszú zoknival — az alaptézist azonban sose feledjük, miszerint fehér cipőhöz fehér zokni javallott!

Ha loaferről van szó, máris elengedhetjük a fantáziánkat: a sötétebb színeket lágyítják a pasztellárnyalatok, a maszkulinabb formákon pedig a finom minták könnyítenek. Egy ilyen klasszikus lábbelihez például illenek a visszafogottabb, arany-fehér csíkos, hullámmintás zoknik, mint amilyenek a 4_skandinavia polcain találhatók.

A „belebújós cipők” is bátran viselhetők vidám zoknikkal — ez esetben viszont vigyáznunk kell, hogy ne válasszunk túl hangsúlyos darabokat. Rejtsük őket félig egy hosszú szoknya vagy egy feltűrt szárú nadrág alá. Így például a kikandikáló, rózsaszín csillogós zokni a H&M-ből, egy ombrés vagy egy lila masnis zokni a Calzedoniából ízléses párost alkothat a fent említett sliponnal.

Lépjen ki a boka- és titokzoknik puha komfortzónájából, kísérletezzen bátran a színesebb darabokkal, és találja meg az Önhöz illő stílust a MOM Park fashion üzleteiben!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!