ZÖLD KÖRNYEZET HOME OFFICE-BAN IS

2021-04-13

Ön is home office-ban dolgozik? A megszokott, zöld irodai hangulatról így sem kell lemondania: olvassa el tippjeinket, hogyan teheti még hangulatosabbá az otthoni íróasztalt növényekkel!

Az irodában igyekszünk otthonossá tenni környezetünket, ami leginkább az íróasztalunkat jelenti. Képeket, kedvenc tárgyakat teszünk ki, ahogy néhány cserép virág, zöld növény sem maradhat el. Az irodaházak fenntartói gondoskodnak a többiről: az egészséges környezet és kellemes munkakör jegyében megfelelő arányú benti és kinti zöldterületet alakítanak ki és gondoznak rendszeresen. De mit tegyünk most, hogy sokan állandó jelleggel otthonról dolgozunk? Hogyan tudjuk megteremteni az irodai zöld hangulatot a saját íróasztalunkon?

A kérdést érdemes egy kicsit messzebbről indulva körbejárni. Az otthoni „zöldítés” ugyanis egyébként is általános, évek óta trend: elég megnézni a Pinterest vonatkozó tábláit vagy a tematikus Instagram-csatornákat, -hashtageket! A városi otthonokban egyre tudatosabban alakítanak ki virágzó és zöldfelületeikkel domináló növényekből álló környezetet. A megfelelő cserepesek kiválasztásával lakásunk és az ott lakók hangulatát, közérzetét tudjuk még kellemesebbé tenni – ami kiemelten igaz az otthoni íróasztalunkra!

Lássuk, mire kell figyelnünk a saját irodai növényeink kiválasztásánál! Természetesen a legfontosabb szempont, hogy – ha az íróasztalra kerülnek – legyenek elég távol a munkafelülettől, a számítógéptől, laptoptól. Ezzel nemcsak a gépeket védjük, de elkerülhető, hogy egy-egy váratlan mozdulattal „lesöpörjük” kedvenceinket az asztalról. Erre a felületre jó, ha kisebb, könnyen mozgatható növényeket választunk, melyeket könnyű felemelni, áthelyezni. Sokan vannak kaktuszrajongók: ha elég világos az asztal, ez is jó választás lehet. Remekül mutat egy cserép aloe vera vagy kisebb fikusz – ráadásul ezek a növények jelentős mértékben kötik meg a szén-dioxidot, ezzel tisztítják a levegőt. Kellemes hangulatot teremthet a fehér színű vitorlavirág is. A strapabíró, húsos levelű, klasszikus irodai növénynek számító zamioculcas pedig a legkisebb gondoskodást is meghálálja.

Az íróasztal mellett gondoljunk a szobára is! Itt már nagyobb növényekkel is tervezhetünk: az ablakban varázslatos látványt nyújt egy cserép virágzó orchidea vagy flamingóvirág! Színekkel – akár pinkkel! – dobja fel a hangulatot a bromélia, a sárkányfa vagy dracéna pedig minden szoba központi szereplője lehet.

Tegye még kellemesebbé otthoni irodai környezetét! Látogasson el az Arioso-ba, ahol a szakértők segítenek kiválasztani az igényeinek legmegfelelőbb növényeket! Kaspókért, kiegészítőkért, vázákért pedig érdemes benéznie a Butlers vagy a SPAR üzletébe!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!