Tippek a szezonális hajápoláshoz

2023-05-16

A hajunk ápolásának érdemes már májustól kitüntetett figyelmet szentelni. Ön tudja melyek azok a hasznos termékek, amelyekkel a napsütésben hajkoronája még ragyogóbbá válhat? Összeszedtük — tartson velünk!

A tavaszi-nyári időszakban a haj ápolása kihívásokkal teli, hiszen a környezeti hatások és a magas hőmérséklet nemcsak a hajszálakat, de a fejbőrt is károsíthatják. Az erős UV-sugárzás, a klóros vagy sós víz, a gyakori hajmosás és -formázás, valamint a száraz levegő mind veszélyeztetik hajunk egészségét. Fontos, hogy időben felkészüljünk a nyár érkezésére, valamint olyan termékeket használjunk, amelyek óvják a haj szerkezetét, és lehetőleg természetes anyagokat tartalmaznak.

A legkínzóbb kérdés a sampon: ehhez ugyanis tisztában kell lennünk hajunk tulajdonságaival. Vastag vagy vékony szálú, szárazabb vagy könnyebben zsírosodó, fakó vagy fényes — minden hajkorona egyedi ápolást igényel. Az Yves Rocher üzletével nem lehet melléfogni hiszen ők a természetes alapanyagok használatát tűzték zászlójukra, de az Evital Gyógyszertárban is számtalan olyan terméket találhatunk, amelyek megfelelőek lehetnek frizuránk számára.

Ha ráleltünk a tökéletes samponra, ideje kiválasztani a hozzáillő balzsamot is. Érdemes ellátogatni a dm-be vagy a Müllerbe, hiszen polcaikon több olyan termék kapott helyet, amelyek kíméletesek a hajhoz, megerősítik a hajszálakat és könnyedén kifésülhetővé teszik frizuránkat.

A sampon és a balzsam azonban nem mindig elegendő, a tengervíz és a napsugarak szárító erejével szemben erősítésre van szükségük. Ilyenkor ajánlott nem kihagyni a tavaszi-nyári hajápolási rutinból a hajpakolásokat: ezek értékes tápanyagokkal töltik fel a szálakat és gátolják a kiszáradást, így a meleg hónapokban javasolt hetente egyszer alkalmazni őket. Részesítsük előnyben a hidratáló termékeket, valamint a könnyed olajok is hasznosak lehetnek — a Douglasban rálelhet kedvencére.

Ne feledkezzen meg a sminkről sem: a dm és a Müller üzleteiben különböző márkák széles választéka kínál vízálló, tartós sminkeket, akik pedig a neutrális árnyalatokért van oda, azoknak a Bobbi Brown lesz a megfelelő úti cél.

Látogasson el a MOM Park beauty üzleteibe, és találja meg igényeinek és stílusának megfelelő kozmetikumokat, hogy megjelenése biztosan kifogástalan legyen az idei szezonra!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!