TAVASZI FELFRISSÜLÉS A BŐRNEK

2021-04-07

Egyre több napsütés, reggeli csípős frissesség, melegedő nappalok: a tavasz beköszöntével teljesen más hatások érik a bőrünket, mint télen. Ideje felkészülni arc- és bőrápolás terén is a változásra, hogy ezentúl is öröm legyen a tükörbe nézni!

Rögtön reggel, az arctisztítás után kenje be bőrét – arcát, nyakát és a dekoltázs területét is – a bőrtípusának megfelelő hidratáló krémmel! Mivel ezekben a hónapokban különösen erős az ultraibolya-sugárzás, jó, ha a krém egyúttal fényvédőt is tartalmaz. Érdemes mind az arctisztító, mind a krém kiválasztása előtt meghatározni a bőrtípust: száraz, zsíros, vegyes, normál vagy éppen érzékeny. Az interneten már számos ezzel kapcsolatos tesztet talál, így egyszerűen eldöntheti, milyen típusú az arcbőre.

A tavaszi időszakban különösen látványos eredménnyel jár egy könnyebb arcradír vagy peeling rendszeres használata, melyek segítenek eltávolítani a legfelső, elszarusodott bőrréteget. Heti néhány radírozással az arcbőr felfrissül, feszesebb lesz, ami garantált elismerést vált ki környezetéből! A különböző maszkokkal pedig ásványi anyagokat, vitaminokat juttathatunk bőrünkbe, amitől kisimul, élettel teli lesz arcunk.

Ne feledkezzen meg ajkairól sem! A fényvédelem ebben az esetben is fontos: számos fényvédőt is tartalmazó ajakápoló kapható a drogériákban. A bőrtípusának legmegfelelőbb arcápolási termékek – lemosók, krémek, fényvédők, maszkok, arcradírok, arctisztító kendők – széles kínálatát találja a dm, a Douglas, az Yves Rocher, a Müller és a kizárólag természetes alapanyagokú termékeket kínáló Adrienne Feller üzleteiben! A szem érzékeny bőrének védelméért pedig elengedhetetlen egy megfelelő fényvédelmet biztosító, elegáns napszemüveg az Optic World és a Vision Express kínálatából!

A szépség belülről fakad – tartja a mondás. Igaz ez a bőrünkre is: nem elég külsőleg ápolni, egészségéről a megfelelő ásványianyag- és vitaminbevitellel tudunk gondoskodni. Tegye teljessé étrendjét: válogasson a SPAR zöldségei és gyümölcsei között, vagy rendeljen a Fruccola friss alapanyagokból készülő, változatos menüjéből és helyben facsart gyümölcsleveiből! Ne feledje, a legjobb bőrápoló a nyugalom: pihenjen eleget, sétáljon szabad levegőn és igyon sok folyadékot

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!