Outfit = matchy-matchy?

2021-11-02

Ciki vagy cuki összeöltözni egy párnak? Néhány tanács, hogyan legyen a végeredmény az utóbbi.

Húsz évvel ezelőtt egy zenei díjátadón Britney Spears és Justin Timberlake tetőtől talpig farmerszettben jelent meg, a stíluskatasztrófa több mint egy évtizedre száműzte a divat világából a matchy-matchy öltözködést. Aztán ahogy az lenni szokott, szépen lassan visszaszivárgott, és manapság az irányzat az egyik legfelkapottabb trend: egy szetten belül kettő vagy több teljesen egyforma anyagú, színű, illetve mintázatú ruhadarabot kombinálni egymással kimondottan stílusos dolognak számít. 

Dupla csavar, amikor egy pár öltözéke „meccsel” egymással, ami egyfelől aranyos kifejezése az összetartozásnak, másfelől – ha ízlésesen van adagolva – igazi stílusbravúr, amivel garantáltan be lehet zsebelni elismerő szavakat. Nem túl bonyolult szabályokat kell betartani ehhez, azokat viszont elég szigorúan kell venni a megfelelő végeredményhez. Tulajdonképpen csak két dolgot kell szem előtt tartani: világos és sötét színeket kell kombinálni, és hogy a két outfiten belül – a kiegészítőket is beleértve – lehetőleg háromnál több szín ne legyen használva, így érvényesülnek ugyanis a legjobban a kontrasztok, melyek összhangot és egyben változatosságot is adnak a két szettnek. 

A kiindulási alap lehet mindkét fél részéről egy világos színű, például Liu Jo és Reserved ballonkabát, a két üzletben beszerezhető még egy csinos szoknya és akár egy klasszikus, egyszerű szabású garbó is. Férfi ingért, pulóverért és egy jó szabású nadrágért mindig érdemes felkeresni a GANT és a Griff Collection üzletét. A kiegészítők stílusban tartása is kellő körültekintést igényel: a CCC-nél nők és férfiak is kedvükre válogathatnak a cipőkínálatból, egy ahhoz passzoló táskát nem lesz nehéz találni a Furla boltjában, az összhatást megkoronázó ékszerről a Pandora gondoskodik.

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!