Különleges kávéélmény a MOM Parkban

2021-11-18

A kellemetlen, hideg időben egyre jobban esik egy finom, forró kávé. A MOM Park igazi különlegességekkel is várja: vonuljon vissza néhány nyugodt percre egy markáns, frissítő espresso, vagy egy lágy, szívmelengető latte társaságában!

Annak ellenére, hogy több mint 70 különböző fajta létezik, csak kétfélét termesztenek, forgalmaznak és fogyasztanak széles körben a világon: robustát és arabicát. Utóbbi a népszerűbb, mert az íze gazdag különböző aromákban, kevésbé keserű és savas, mint a robustáé. Selymes ízvilágának köszönhetően jellemzően lágy pörkölést alkalmaznak nála. Koffeintartalma viszonylag alacsony, selymessége és lágy ízei miatt ideális alapanyag a cappuccinónak és a lattének.

A robusta koffeintartalma magasabb, íze kevésbé gazdag, erőteljesebb, savasabb és kesernyésebb, ezért előszeretettel alkalmazzák esetében a sötétebb pörkölést. Espresso készítésére ideális, az íze egyszerűen keserű, semmiféle aroma nem érezhető ki belőle, ellentétben az arabicával, ami ettől olyan különleges és sokszínű, pláne, ha világosra van pörkölve, a pörköléssel ugyanis az ízt és a koffeintartalmat is lehet befolyásolni.

A kézműves kávékultúra terjedésének köszönhetően a MOM Parkban két helyen is ihat igazi kortárs-újhullámos kávét. A Bagatelle saját, specialty kávékeverékét egy magyar mikropörkölő, a 42 Coffee Roaster állítja össze részükre. Minőség, gondoskodás és precizitás az első lépéstől az utolsóig – ez jellemzi a három termőterületről származó, kiváló minőségű arabica kávék harmonikus egészét adó blendet.

A Fruccola Bányai kávéval dolgozik, az ötéves együttműködésnek egyre finomabb és rafináltabb kávé a végeredménye. A Bányai kávék gyártója, a szekszárdi Lucky Cup mikropörkölő műhely nemcsak a pörkölést, hanem a kávé termesztését és helyszíni feldolgozását is maga menedzseli Bányai László farmján, ami Costa Rica egyik legjobb termőterületén található.

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!