Frissítő ízek a teraszon

2021-06-01

Hívogatóan kellemes az idő, érdemes kiülni délután, este egy frissítő gyümölcskoktéllal a teraszra vagy a kertbe. Alapanyagok, elkészítési módok, kiegészítők – olvassa el a nyári italokkal kapcsolatos tippjeinket!

A friss gyümölcsből készülő italok segítenek kihozni a tavaszi-nyári hónapokból a maximumot. Többnyire déligyümölcsös alappal – narancs, grapefruit – készülnek, szezonális hozzávalókkal. De a kellemes koktélparti nem az italokkal kezdődik: teremtse meg a megfelelő hangulatot dekorációs elemekkel, kényelmes kerti bútorokkal, világítással! Nézzen szét a Tchibo és a Butlers üzleteiben, ahol emellett stílusos poharakat, evőeszközöket, terítőket, szalvétákat is talál.

Reggel vagy délután készítsen alkoholmentes, egészséges gyümölcsturmixokat! A turmixgépbe kerülhet narancs, mangó, banán, cékla, szezonális termések, mint az eper vagy áfonya, de akár spenót is. Édesítőszerként használhat mézet, esetleg egy kis fahéjjal is feldobhatja az ízeket. A banán- és mangóalapú turmixokat natúr joghurttal selymesítheti, és adhat hozzá zabpelyhet vagy rendkívül magas kalciumtartalmú chiamagot is. Kísérletezzen bátran: a hozzávalókat megtalálja a SPAR üzletében!

Estére válasszon egy jó gyömölcskoktélreceptet! A lényeg itt is a kiváló minőségű alapanyagokon, itt már elsősorban gyümölcsleveken és a különböző alkoholokon van. A koktélok mámorító alapanyagait – mint a pezsgő és a prosecco – keresse a Bortársaság és az Anita Delicate kínálatában! A gyümölcsös koktélok mellé jól illik egy kis finomság is: a Bagatelle kínálatában különleges macaronokat és ropogtatni való sós rudacskákat talál.

Nincsen nyár limonádé nélkül, ami szintén friss alapanyagokból a legfinomabb. Forralja össze a citromhúst és az egyéb gyümölcsöket – így akár málnát – cukorral, majd szűrje át. A sziruppal később bármikor készíthet egy pohár üdítően friss limonádét.

Használja ki Ön is a meleg napokat, és üljön ki a teraszra egy üdítően friss gyümölcsturmixszal vagy -koktéllal!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!