A szezon legjava

2023-11-07

Sokan azért is várják türelmetlenül az őszt, mert újra beindul a gesztenyeszezon. Így van ez a Szamos Cukrászdában is, ahol ismét kaphatók a közkedvelt gesztenyés termékek. Kóstolja meg Ön is a klasszikus finomságokat!

Kevesen tudják, hogy Magyarország a 20. legnagyobb gesztenyetermelő a világon, így a gesztenyéből készült édességeket nyugodtan hívhatjuk „hazai ízeknek”. A legismertebb gesztenyét tartalmazó finomság a gesztenyepüré, ám számtalan más ínycsiklandó desszert alapanyaga is lehet. 

Erről az értékes és tápláló gyümölcsről kevesen tudnak olyan sokat, mint a Szamos cukrászdák cukrászmesterei. A Szamos cukrászdinasztia története egészen az 1930-as évekig nyúlik vissza. Szamos Mátyás az évtizedek alatt ugyanazzal a lelkesedéssel bővítette apránként cukrászati termékpalettáját, mint amellyel marcipán-kreációit is megalkotta. 

Az ízletes sütemények és torták a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek szerint készülnek a mai napig. Ez nem is csoda, hiszen a titkok, a receptek és a minőségi édességek iránti szenvedély generációról generációra száll a családban. Mára a Szamos az ország egyik legismertebb családi vállalkozása lett, termékeik pedig jóval többet jelentenek egyszerű marcipános édességeknél. 

Most a MOM Park Szamos Cukrászdájában például igazi őszi ízeket kóstolhat, melyek között megtalálhatja a legfinomabb gesztenyés ínyencségeket is. Mennyi minden készülhet ebből a gyümölcsből: Önt is várják a mousse tortaszeletetek, a gesztenyés golyó és szív termékek, valamint a megunhatatlan gesztenyepüré. 

Kerüljön édes hangulatba a Szamos utolérhetetlen finomságaival! 
 

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!