Tökéletes kísérő falatok borkóstoláshoz

2020-09-22

Borozni és beszélgetni barátaink vagy szerelmünk társaságában már önmagában is nagyszerű program, néhány borhoz illő kóstoló falatkával azonban pompás gasztro élményt varázsolhatunk mellé! Bármilyen borról is legyen szó, a megfelelő ételekkel még csodásabban bontakoznak majd ki az ízek a szánkban, a borkorcsolyák ráadásul otthon is könnyedén elkészíthetők!

Talán a legismertebb borkísérő falatka a sajt, a párosításokkal kapcsolatban azonban célszerű két alapvető szabályát szem előtt tartani. A lágyabb borok a krémesebb sajtokkal, míg a nehezebb borok a testesebb sajtokkal alkotnak összhangot. Ha többféle bort kóstolnak, érdemes többféle sajtot is készíteni melléjük, hogy biztosan megtalálják egy-egy típus tökéletes kísérőjét! Parmezán, kecskesajt, kék sajt, mozarella, gouda, mind-mind szuper összhangot teremthet a borokkal, akár fehér akár vörös mellett tesszük le a voksunkat. A MOM Park SPAR üzletében gazdag sajtkínálatból válogathat, hogy biztosan megtalálja a megfelelő falatokat!

A sajtok mellett füstölt sonkák és szalámik is bátran kerülhetnek az asztalra! Ha ezeket néhány őszi gyümölccsel, szőlővel, körtével vagy almával egy nagy tálon szépen elrendezi, az ízek mellett csodás látványt is varázsolhat! A BUTLERS-ben stílusos és elegáns tálaló tányérok és remek kiegészítők között válogathat, hogy a finom ízek mellett nagyszerű dekorációval is várja a vendégeket. Ne feledkezzen meg az evőeszközökről sem, készüljön méretre vágott hurkapálcákkal vagy villákkal, melyekkel könnyen fogyaszthatók a falatkák! A gyümölcsök, sajtok és sonkák mellett frissen sült bagett vagy sós sütemény is kerüljön az asztalra! Az á Table!-ben és a Bagatelle MOM Parkban csodás alapanyagokból készült friss pékáruból választhat! Az este főszereplőit, a kiváló borokat pedig a Bortársaság kínálatában szakértő segítséggel válaszhatja ki!   

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!