Készítsen kényeztető fürdőt az otthoni pihenéshez!

2020-09-22

Nincs is jobb program egy hosszú, fárasztó nap után, mint egy kád forró vízben pihenni és regenerálódni. Ha pedig ez a víz a benne rejlő illóolajoknak és virágszirmoknak köszönhetően még extra kényeztetést is biztosít számunkra, akkor pláne ideális időtöltés! Legyen szó hidratáló fürdőről, regeneráló fürdőről, esetleg egy nyugtató szépségfürdőről rózsával, otthon is könnyedén elkészítheti a kényeztető fürdővizet!

Ősszel egyre hidegebb napok elé nézünk és egyre több ruhát is hordunk, ami miatt bőrünk elveszti ellenálló képességét és könnyen kiszáradhat. A hidratálás ezért különösen fontos az előttünk álló időszakban, így a hidratáló fürdőt érdemes gyakrabban is ismételni, ezzel is ápolva és ellenállóbbá téve bőrünket. A méz igazi csodaszer, ha feszes és egészséges bőrre vágyunk! Mindamellett, hogy a bőr vízraktározó képességét támogatja, gyulladáscsökkentő hatása is van és a bőrünkön keletkező láthatatlan hegeket is gyógyítja. Öntsön a fürdővízébe egy liter tejet, amit előtte néhány kanál mézzel együtt felforralt, és már kész is a tökéletes hidratáló fürdő! A mézből mindenképpen jó minőségűt válasszon, minél sötétebb árnyalatú, lehetőleg organikus, termelői mézet. Ha pedig egy kis illatot is csempészne a vizébe, a MOM Park dm üzletében keressen rózsa- vagy levendulaolajat, ezek nagyszerűen harmonizálnak a hidratáló tejes mézfürdővel!      

Az aromaterápiás fürdőt azoknak ajánljuk, akik a testi frissesség mellett a szellem felfrissülését is szívesen megtapasztalnák az esti fürdőzés után. A pezsdítő fürdőhöz többféle illóolajat is használhatunk, mint például a citromolaj, az édesmandula vagy a barackmagolaj, de az eukaliptusz és a rozmaring is remek választás. A MOM Park Müller üzletében többféle illóolajat is talál, válassza azt a fajtát, aminek az illata a leginkább kedves Önnek! Az olajból 5 cseppet keverjen egy dl tejszínhez, az összekevert folyadékot pedig öntse a vízhez! Próbáljon ki más-más olajokat is fürdőzései során és találja meg kedvencét!

A rózsafürdő a bőr szépségének megóvása mellett a sebekre, az érzékeny bőrre, sőt, még a hormonháztartásra is jótékony hatással van, arról nem beszélve, hogy igazi hercegnőnek érezheti magát az ember a virágtengerben fürdőzve. Az olajat érdemes tejszínben elkeverni, ahogy a regeneráló fürdő esetében is, majd miután a vízhez keverte, szórjon néhány friss, vízben átmosott rózsaszirmot is a kádba! Ezután nincs más dolga, mint élvezni az otthoni wellness egyedi és megismételhetetlen hangulatát!

A tökéletes élményhez a fürdőolajok elkészítése mellett ne feledkezzen meg a kád körüli hangulatról sem! Szerezzen be csodás illatos gyertyákat a Douglas vagy a Le Parfum üzletében, gondoskodjon a nyugtató zenéről és ha teheti, mindenképpen csukja be a fürdőszoba ajtaját, hogy biztosan senki ne zavarhassa meg a kényeztető pillanatokat!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!