A forróságban a nehéz ételek helyett általában ösztönösen a könnyebb fogásokat kívánjuk – a friss alapanyagokból készült saláták, a zamatos levesek és a grillételek sokkal jobban esnek ilyenkor. Fedezze fel a MOM Park éttermeinek szezonális finomságait, és élvezze a könnyed falatokat hangulatos környezetben!
Mi lehet kellemesebb egy kánikulai napon, mint egy hideg gyümölcskrémleves? Akár önálló fogásként is megállja a helyét, de előételként is fogyaszthatjuk a grillezett húsok előtt – a Leroy Bistro kényelmében átadhatja magát a hűsítő falatoknak és finom, könnyed főételeknek. Érdemes minden héten figyelni a napi ajánlatokat, ahol szezonális alapanyagokból készült különlegességekkel is készülnek! Akik inkább egy tartalmasabb zöldséglevesre vágynak, látogassanak el a Paulaner Sörházba, ahol a zamatos paradicsomlevest mozzarellagolyókkal és vargányapestóval tálalják fel.
Nyáron szintén slágernek számít a grillezett kecskesajt, ami laktató, de egy salátakörettel mégis könnyed fogás – a Tibidabo Étteremben pisztáciaforgáccsal szórják meg, mellé pedig mangót, epret, áfonyát, gránátalmát és mesclun salátakeveréket, valamit citrusos-zöldfűszeres vinaigrette-et kínálnak. Nem érdemes kihagyni!
Előfordulhat, hogy nem vágyunk többre, mint egy friss és színes saláta. De ennek sem kell unalmasnak lennie! A Spíler Buda étlapján található Superfood Saláta például tele van vitamindús és tápláló alapanyagokkal: csicseriborsóval, brokkolival, hónapos retekkel, koktélparadicsommal, friss avokádóval, ricottával, citrus dresszinggel és superfood magokkal, mindezt quinoával és barnarizzsel kiegészítve. A Vapiano kínálatában elérhető Lazac Bowl pedig a füstölt lazac, a friss salátakeverék és a ranch öntet tökéletes harmóniájával kényeztet.
Ebben az évszakban is jó választás lehet a sushi, hiszen a falatok kicsik, hűsek, és ízlésünktől függően a legkülönfélébb húsos, halas vagy zöldséges változatban fogyaszthatjuk. A Wasabi running sushi pultjából összeválogathatja a kedvenceit, amik biztosan jól fognak esni egy meleg nyári napon.