Így válasszon tökéletes parfümöt!

2020-10-27

Egy jól kiválasztott parfüm ugyanolyan fontos kiegészítője megjelenésünknek, mint egy stílusos táska vagy egy szuper smink. Íme néhány tipp, hogyan találhatja meg az Ön számára ideálisat!

Az első és legfontosabb feladat, hogy pontosan tudja, mit szeretne! No nem azt, hogy melyik parfümöt, hanem hogy milyen alkalomra keres illatot. Az évszaknak megfelelő típusúak közül válogatna? Mindennapi viselethez, esetleg ünnepi alkalmakhoz keres kiegészítőt? Nappali vagy éjszakai illatot szeretne? Ha nem tudja, mi felé húzhat a szíve, indulás előtt nézze végig milyen tusfürdők és krémek találhatók fürdőszobájában, esetleg kedvenc illatgyertyáit is újra szemügyre veheti, mert ezeket az illatokat nagy valószínűséggel tényleg kedveli!

A tökéletes parfüm megtalálásához fontos az alapok elsajátítása is, amit ez esetben három kategória jelent. Az EDC, vagyis az Eau de Cologne olyan parfümök gyűjtőcsoportja, melyek parfümolaj koncentrációja kb. 2-5% között mozog. Ezek általában citrus és gyógynövény alapú, könnyű illatok, melyeket inkább a nyári napokra ajánlanak és viszonylag hamar elpárolognak a bőrről. Az EDT vagyis az Eau de Toilette parfümök olaj koncentrációja már kb. 4-8% közötti. Ez az arany középút a könnyedebb és erőteljesebb parfümök között és szinte minden alkalomra találunk belőle megfelelőt. Az Eau de Parfum kategóriába már a kb. 8-15% közötti parfümolaj koncentrációval rendelkező illatokat sorolják. Intenzív és átütő erejű keveréket rejtenek az ilyen üvegcsék, ezért bár korábban hagyományosan a női kölnikre volt jellemző, manapság a férfi polcokon is egyre népszerűbbek. Ha ilyen parfümöt választ, az komoly elköteleződést jelent, mert illata hosszú órákon át kíséri majd. Akárcsak a parfümök csúcsán lévő kategória bármelyik termékének illata, a valódi parfümöké, melyek parfümolaj koncentrációja kb. 15-25%. Ezek a termékek akár napokig is onthatják magukból az illat-áradatot, az átlagos felhasználók így nem is túl gyakran választanak belőlük. Az illatolaj koncentrációt azért is érdemes figyelemmel követni, mert a szárazabb bőrtípuson nehezebben bomlanak ki a parfümök, ezért nekik az erőteljesebb, minimum EDT parfümök választása javasolt.

Fontos, hogy minden esetben először papírcsíkokra fújja a különböző illatokat! 3-4 perc múlva szagolja újra őket, mert addigra az elsődleges illatjegyek el is párolognak a parfümből és más illatokat is érez majd. Ne siessen és várja meg míg a parfüm valódi karaktere kibontakozik. Ehhez akár 30 perc is szükséges lehet. Éppen ezért a parfümvásárlást nem lehet kapkodva végezni. Nemcsak az illatok kibontakozása, hanem az orrunk esetleges fáradása miatt is érdemes kisebb szüneteket beiktatni! Amíg várakozik, igyon egy finom kávét, vagy fedezze fel a MOM Park cukrászdáinak csodás édességeit! Végezetül válasszon ki két illatot, amiből egyik és másik csuklójára fúj egy keveset. Ha több óra elteltével megszagolja őket, biztosan tudni fogja, hogy jól döntött-e, mert ha még akkor is tetszik valamelyik, az garantáltan a személyes kedvence lesz!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!