Így borítsa virágba otthonát!

2020-10-20

Virággal díszíteni az otthonunkat nemcsak azért szuper döntés, mert csodás stílusúvá és egyedivé teszi azt, hanem azért is, mert lakásunk sokkal élettel telibb lesz tőle! Sőt, akár hangulatunkra is pozitív hatással lehetnek, mert nyugodt légkört varázsolnak és egyes kutatások szerint még a kreativitásunkat is növelhetik. Ezért ha teheti, semmiképpen se mondjon le róluk, még akkor sem, ha nem szeretne két naponta friss virágot cserélni a vázában!

Elsőként azt kell eldöntenie, hogy vágott virágokkal vagy cserepes növényekkel díszítené otthonát. Érdemes akár vegyesen válogatni belőlük: a vágott virágok szuperül mutatnak az ebédlő asztalon, vagy a dohányzó asztalon, de a könyvespolcon, vagy a kanapé melletti kisszekrényen már sokkal inkább a cserepes virágoké lehet a főszerep.

Ha csak azért mondana le a vágott virágról, mert tart tőle, hogy gyakran kell cserélni őket, ne tegye! Megfelelő gondoskodással ugyanis akár több hétig is csodaszépen virágoznak majd a vázában! Ehhez fontos, hogy hazaérve vágja vissza ferdén a virág szárát. Ezután naponta adjon neki friss vizet és 2-3 naponta érdemes a vázát is elmosni és fertőtleníteni. Ha még mindig nem bízná a véletlenre, válasszon trópusi típusú növényt a vázába! Ezek akár egy hónapig is díszíthetik otthonát. A legkevésbé tartós növények a mezei és kerti virágok, de az imént említett odafigyeléssel ők is napokig illatoznak majd a lakásában!

Bármennyire is rabul ejtik a csodaszép színek és virágköltemények, ne rugaszkodjon el otthona egyedi hangulatától és stílusától a választás során! Gondolja végig, mik az irányadó színek Önnél és olyan virágokat válasszon, amik kiegészítik ezeket és szépen harmonizálnak velük!

A MOM Park Arioso üzletében szakértő segítség és csodálatosan szép virágköltemények várják, hogy élettel töltse meg otthonát! Ha pedig a megfelelő stílusú vázáról gondoskodna, ugorjon be a BUTLERS-be, ahol biztosan megtalálja!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!