Frissítő kávékülönlegességek

2020-06-30

Frissítő kávékülönlegességek

Forró kávét inni nyáron még a legnagyobb rajongóknak is kihívást jelent. Szerencsére az utóbbi években különlegesebbnél különlegesebb jeges kávékkal találkozhat a kávézókban, sőt, némelyiket akár otthon is elkészítheti!

A gin tonic napjainkban reneszánszát éli, talán nem véletlen, hogy az egyik legnépszerűbb jegeskávé koktélnak is a tonik lett az alapja. Ami viszont biztos, hogy a kávé és a tonik varázslatos párost alkot! A nem mindennapi látványhoz elengedhetetlen az üvegpohár, ezért mindenképpen ilyet készítsen elő! Első lépésként ízlés szerint tegyen tört jeget a pohárba, majd a háromnegyedéig töltse fel tonikkal. Ha különleges ízorgiára vágyna, akkor egy szelet citromot is vágjon az ital tetejére, mielőtt a kávéval felönti! Ha elkészült, óvatosan töltsön a pohárba egy espressot. Ezután nincs más dolga, mint gyönyörködni a vizuális és az ízélményben!

Könnyen elkészíthető, mégis nagyszerű lendületet adhat a frissítő melegben a jeges latte! A tört jég helyett ennek az elkészítéséhez jégkockára lesz szükség. Miután a jégkockákat a pohárba halmozta, öntsön rá hideg tejet. Ezután óvatosan öntsön a pohárba egy espressot! Ha extra kényeztetésre vágyna, a jégkockák tetejére tegyen 1 gombóc vanília fagylaltot is, majd ezután folytassa a jeges latte elkészítését!

A nyár szuper szomjoltói a citrusfélék, a kávéval párosítva pedig üdítő long drink lehet belőlük egy hosszú nap után! Ha a narancs ízét kedveli jobban, akkor a pohárba öntött tört jégre narancslevet öntsön. Fontos, hogy frissen facsart narancslé legyen, az ízek harmóniája így sokkal szebben kibontakozik majd. Ezután jöhet az espresso és már kész is! A citromos limonádé kedvelői az espresso és a jégkocka mellé 0,2 dl citromlevet és ugyanennyi cukornádszirupot készítsenek elő! Első lépésként a citromlevet keverje ki ugyanennyi mennyiségű vízzel. Ezt óvatosan öntse rá a pohár aljára öntött cukornádszirupra úgy, hogy ne keveredjenek össze. Ezután tegyen bele 3-4 kocka jeget, majd öntsön a pohárba egy hosszúkávét. Ha a citrom ízét kevésnek érzi, egy kis citromhéjat is reszelhet bele. Keverje össze a pohár tartalmát és már kész is a frissítő kávés limonádé! 

Ha szívesen kóstolna nyári kávékülönlegességeket, de a nagy rohanásban nincs ideje elkészíteni, ugorjon be a MOM Parkba és válogasson kávézóink széles kínálatából, vagy szerezze be otthoni jegeskávé alapjait a Nespressoból vagy a Tchibo üzletéből!