Fókuszban az arcápolás

2021-11-10

A mínuszok beköszöntével a napi szépségápolási rutin fő hangsúlyát még inkább az arcbőrre kell helyezni, hogy az az őszi-téli időszakban is feszes és élettel teli legyen. Három fő lépésben juthatunk el az áhított végeredmény felé.

Az arcbőrt alaposan meg kell szabadítani a szennyeződésektől, a sminktől, illetve a természetes úton kiválasztódott anyagoktól. A tisztítás biztosítja, hogy az utána felvitt kozmetikumok fel tudjanak szívódni és kifejthessék jótékony hatásukat: a tiszta pórusokon keresztül gyorsabb és aktívabb a hatóanyagok felszívódása.

A szem környékén a bőr vékonyabb, kevés faggyúmirigy található ezen a területen, ezért könnyen kiszárad és ráncosodik, ezért kell neki az extra törődés. A szemkörnyékápolók használatát reggel és este, a szérum felvitele után és az arckrém előtt javasolt használni.

Az idő hűvösödését az arcbőr is megérzi, és szüksége lehet egy kis plusz hidratálásra, ami kulcsfontosságú, mert a hidratált sejtek sokkal aktívabban tudják felvenni, hasznosítani és megtartani a bevitt hatóanyagokat. A kicsit vastagabb krémek és a hatóanyagokkal teli formulák elindítják a bőrmegújítást, e szerint érdemes alakítani a napi rutint. Az arckrémek ránctalanítanak, hidratálnak, feszessé, bársonyosan puhává varázsolják az arcbőrt, gyengéden táplálnak és regenerálnak. Nem kell egyből egy jó testes arckrémhez nyúlni – a zsíros bőrűeknek azokra még jó eséllyel télen sem lesz szükségük –, de jól jöhet egy pluszban alkalmazott könnyű, hidratáló tonik vagy szérum, amik extra ápolást, nedvességpótlást biztosítanak a bőrnek, vízszerű, gyorsan felszívódó formulájuknak köszönhetően pedig nem képeznek réteget, nem nehezítik el és nem fényesítik a bőrt.

A reggeli szeánsz során a tisztítás és a szemkörnyék ápolása közé kell beilleszteni a koncentrált hatóanyagú szérum felvitelét, az esti rutinba pedig a tisztítás utáni esetleges hámlasztás után, a szemkörnyékápolás elé. Hetente egyszer igazi bónusz énidő az esti tisztítás után egy jótékony hatású pakolás. Még a zord időjárás mellett sem szabad megfeledkezni fényvédelemről: hiába nem süt a nap, az UV-sugárzás akkor is kifejti roncsoló hatását.

A MOM Park széles tárháza a kozmetikai készítményeknek. A Müller, a Douglas és a dm drogériák, az Adrienne Feller Store, az Yves Rocher, az Evital gyógyszertár kínálatában is megtalálhatók a legkülönfélébb sminklemosók, arctisztítók, tonikok, szérumok, nappali és éjszakai krémek és pakolások, amik az egészségesen szép arcbőr elengedhetetlen kellékei. Győződjön meg róla Ön is!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!