Étel és bor tökéletes harmóniája

2021-02-15

Az utóbbi évek gasztronómiája szinte a mennyekbe emelte az ízek fogalmát. Talán nem túlzás, hogy egy finom ételt és tányért tökéletesen megalkotni már-már maga a művészet. Nincs ez másként a borkészítéssel sem: azt a pillanatot, amikor a pohárba kitöltve először kóstoljuk a különböző aromákkal és ízjegyekkel bíró bort, számtalan döntés előzi meg. Ha pedig ez a két határtalanul kreatív szakma találkozik, abból újabb, nem mindennapi csodák születhetnek! S bár a Michelin-csillag élményt nagy eséllyel ritkán tudjuk reprezentálni saját konyhánkban, egy jól kiválasztott étel-bor párral könnyedén szép emlékeket szerezhetünk magunknak otthon is!

Először is, érdemes kitalálni, milyen ízeket kóstolnának az este folyamán. Gondolja át jól az ételeket és ezek mellé válasszon borokat, de semmiképpen se áldozzon fel mindent a párosítás oltárán! Fontos, hogy olyan bort keressen a fogások kísérőjeként, amit bármikor máskor, vacsora nélkül is szívesen elfogyasztana! Általánosságban jó kiindulópont lehet, hogy a frissebb, könnyebb fogások, alapanyagok mellé fiatalabb, üdébb borokat párosítson. Ugyanakkor a nehezebb, fűszeresebb, komplexebb ételek egy hasonlóan összetett borpárral hozhatják ki egymásból a maximumot! A MOM Park Bortársaság üzletének kínálatában számtalan különböző tétel közül, szakértő segítséggel válogathatnak, hogy biztosan a legjobb kísérőt kóstolhassák!

Nem minden azonban a megfelelő bor kiválasztása: a különböző fogásokhoz használt alapanyagok minősége ugyanolyan fontos lehet az aromák szempontjából. Hiába töltjük ki ugyanis a tökéletes bort a poharunkba, ha az ételek íze nem azt tükrözi, amit szerettünk volna. A MOM Park Spar üzletében hatalmas kínálat és minőségi alapanyagok várjuk, hogy semmi se álljon az ízélmények útjába! Ha pedig még nem kóstolt édességet borral kísérve, ezt se hagyja ki! Válasszon a MOM Park cukrászdáinak süteményeiből, találja meg hozzá a tökéletes bort, és koronázza meg egy ellenállhatatlan desszerttel az otthoni borvacsorát!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!