A láthatatlan varázslat, avagy egy könnyed smink

2023-09-12

Kevés dolog teszi szebbé a nőt, mint a stílusos megjelenés, amelyhez hozzátartozik a tökéletes haj és smink. Az őszi programok különböző öltözékeket követelnek meg, azonban egy visszafogott makeup bármihez remekül illik. Fedezze fel kedvenc termékeit beauty üzleteinkben!

Esküvő, jazz- vagy gasztropiknik, esetleg borkóstoló — ahhoz, hogy ősszel is ragyogjunk, nem kell túlzásokba esni smink terén. A nude makeup csodája abban rejlik, hogy szinte észrevehetetlen: saját személyes színeinket használja, így emelve ki természetes szépségünket.

Első lépés: az alapozó. A Bobbi Brown prémium termékei közt garantáltan rálelünk a bőrünk színéhez passzoló árnyalatot. Érdemes időt szánni a megfelelő árnyalat megtalálására, hiszen ha alá- vagy fölélövünk, máris búcsút inthetünk a naturál hatásnak. Ne felejtsük el alaposan eldolgozni: a cél az, hogy a bőrünk apró egyenetlenségeit és különbségeit elfedjük, nem az, hogy teljesen új alapot vigyünk fel.

Következik a szem és környékének kialakítása. Itt sem érdemes alább adni a termékválasztásnál, hiszen a tartósnak és dús hatás a cél. Használjunk jó minőségű szempillaspirált, hogy elkerüljük a csomósodást, és pilláinknak volument, tartást adhassunk. Egy, a szemöldökünk színével megegyező szemöldökceruzával kiemelhetjük annak természetes vonalát, szemöldökfésűvel pedig a megfelelő alakját és formáját biztosíthatjuk. A csillogó szemhéjfestéket most tegyük félre, inkább lágy, bőrünknél egy-két árnyalattal sötétebb szeméjpúdert használjunk, tusvonal helyett pedig szemceruzát.

És már el is érkeztünk az arcpírhez. Itt sem érdemes nagyon élénk színekkel kísérletezni, maradjunk inkább a bőrünknél kicsit sötétebb, kicsit vörösebb tónusoknál, segítségükkel pedig egy kis „elpiruló” hatást érhetünk el. Utolsó simításként használhatunk egy könnyű highlightert vagy bronzert, amelyek kiemelik és ragyogóvá teszik arcunk természetes szépségét. 

Rúzs terén is maradhatunk a nude színeknél, hiszen ezek nem feltűnőek, mégis kiemelik, optikailag növelik az ajkak méretét. Ha valamit mégis megbolondítanánk makeupunk kialakításánál, akkor viszont bátran essen a választásunk ajkainkra: nyugodtan kipróbálhatunk egy merész, vörös árnyalatot is, amely garantálja a csábító megjelenést.

Jöjjön el a MOM Parkba, fedezze fel a Bobbi Brown, Müller, Douglas, dm és Yves Rocher üzletek kínálatát, és ragyogjon természetesen ősszel is!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!