A hónap borai a Bortársaságtól

2024-10-14

Októberben a hónap borai között bemutatkozik Heimannék új bora, amely generációkat köt össze, a híres Mandolás új évjárata az Oremustól, és egy kifinomult champagne is. Látogasson el a Bortársaság üzletébe, és válasszon ízlése szerint!

BÖKŐ DÁVID „Parti Sétány” 2023

A balatoni választék egyik klasszikusa Bökő Dávid finoman ködös és életteli rizlingje, a Parti Sétány. Ahogy a korábbiakhoz, úgy a negyedik évjárathoz is organikus művelésű füredi és csopaki területek termését válogatták, majd préselés után a tiszta must spontán erjedt. Tiszta és hosszú ízű, kellemes sóssággal, jóleső fanyarsággal és a korábbi évjáratoknál alacsonyabb alkoholtartalommal.
Szűretlen, derítetlen töltés, minimális kénnel.

OREMUS Mandolás 2022

Legyen szó Riojáról, Galíciáról vagy éppen Tokajról, ha a Vega Sicilia csapata egy borvidéken megveti a lábát, ott az első kapavágással új stílus is születik. Sosem volt céljuk felülírni az autentikus fajtákat, de a Mandolást kóstolva is világosan érződik, ez a legendás furmint legalább annyira szól Tokajról, mint a Vega Sicilia nagyvonalú megközelítéséről. A két évtizede csiszolódó Mandolás aktuális évjárata tavasz óta elérhető, és a nagy nyári melegek után úgy érezték, most jött el az ideje, hogy jobban körbejárják. Kirobbanó frissesség és zöldfűszerek mellett kerek, finoman krémes korty, ásványos és száraz zárás.
Ősi furmint klónok, vulkanikus talaj féldrágakövekkel, helyi hordók és sokösszetevős házasítás.

LAJVÉR „Három Hordó” 2021

Eszményi év volt a 2021-es a szálkai szőlőteraszokon. Már a hordóminták között kóstolva is egy tartalmas és telt bor képe rajzolódott ki. A Bortársaság tagjai Lajvér szakmai stábjával közösen, Heppenheimer Ildikó borász meglátásait követve három magyar kádár hordóját jelölték meg. Mind elsőtöltésű, kettőben cabernet sauvignon, a harmadikban pedig cabernet franc érlelődött másfél éven át. Az egyenlő arányú házasítás után további egy év érlelés következett. Végül a bordeaux-i klasszikusokból inspirálódva okkersárga címkét simítottak a palackokra.
A Lajvér birtok és a Bortársaság közös házasítása.

HEIMANN Barbarossa 2022

A Heimann birtok családi ügy, egy 22 hektáros cég Szekszárd szívében, összesen 96 ezer szőlőtőkével, két éve organikus művelésben. Nem mindennapos, hogy választékuk új borral bővül, most mégis ennek jött el az ideje. A Barbarossa híd két generáció és két borászati stílus között: benne van a klasszikus Heimann borok túlcsorduló, hedonisztikus karaktere, a bor magja szinte édes érzetű, majd egy nagyon finom szárazság köszön be, ami könnyíti a kortyot és vérbeli chiantikat juttatott eszünkbe. Aki szeretné, rokoníthatja a Barbárral, hiszen a fajtaösszetétel szinte azonos. A bor szövete, „a Bati-kereszt friss vibrálása”, amitől teljesen újszerű az élmény. 

HERNYÁK Brut

Aki követi a magyar bor történetét, annak ismerősen cseng a Hernyák név. 1993-ban a Vajdaságból hozott hagyományokkal és az első 100 liter pálinkával indultak, pár év múlva azon kapták magukat, hogy a helyi sváb közösség szüretein szedik a szőlőt. Mára ők az etyeki pezsgő egyik húzóneve. Organikus művelés, klasszikus champagne-fajták, az öreghegyi présház körül takaros birtok rézüstökkel, lepárlóval, hangulatos terekkel. A Bortársaság aktuális kedvence, a Brut alapborának egy része hordóban érett és palackozáskor rezervbort is házasítottak hozzá. Az érettségével hozott új színt az üzlet magyar pezsgőválasztékába.

Legyen Ön is Bortársaság Klubtag, látogasson el a -1. szinten található üzletbe, és válogasson a szezon kedvenc boraiból!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!