Tavaszi vitaminbomba

2021-02-22

Rövidesen egy jó időre magunk mögött hagyjuk a telet, ezért itt az ideje felturbózni a vitaminkészleteket! Összegyűjtöttük a közelgő tavasz legjobb szezonális gyümölcseit és zöldségeit, melyekkel ez könnyedén sikerülhet! 

A sárgarépa magas béta-karotin tartalma miatt rengeteget segíthet a szervezet védelmében, melyre továbbra is nagy szükség van. De nem csak ezért érdemes az étrendünkben tartani a tavaszi időszak alatt, hanem azért is, mert különösen jó hatással van emésztésünkre is. Ez a zöldség ráadásul gyümölcsökkel párosítva kitűnő smoothie alapanyag is lehet. Felhasználását tekintve számtalan lehetőség rejlik benne: a smoothie mellett akár sült állapotban köretként, akár nyersen, de akár püré formában is fogyaszthatjuk. Hamarosan roskadoznak majd a zöldségespolcok a friss retkektől is. A jégcsapretek magas A- B- és C-vitamin tartalommal rendelkezik, ezért érdemes vásárolni belőle. Ha biztosan a legropogósabbat szeretné levenni a pultról, olyat válasszon, ami kemény és ráncmentes. A medvehagyma és az újhagyma is kitűnő szezonális zöldség tavasszal, mert rengeteg C- és B-vitamint tartalmuk mellett olyan fontos nyomelemeket is tartalmaznak, mint a folsav, a vas, a jód, a magnézium, a cink a kálium és a kalcium. Ragyogó friss saláta készülhet a belőlük egy kis retekkel kiegészítve, illetve a kissé kesernyés ízű, ám vitaminoktól hemzsegő rukkola felhasználásával. Ez a zöldség a tavaszi időjárásban ráadásul már az erkélyen is nevelhető, így bármikor beillesztheti az étrendjébe! Szintén remek kiegészítő lehet, de önmagában, főzelékként is fogyasztható, a spenót, ami különösen ajánlott azok számára, akik a téli időszak alatt kiürült vas készleteiket is szeretnék feltölteni.

Talán nem is gondolná, hogy egy friss saláta alkotóelemeiként a spenót és a narancs milyen kitűnően harmonizálnak egymással! Ha ilyesmivel próbálkozik, az öntetbe is érdemes csepegtetnie a narancs levéből! A narancs rengeteg C- és A-vitamint tartalmaz, erősítik az immunrendszert így a téli időszak után is remek választás egészsége megőrzése szempontjából. Ha házilag készítené el a legfinomabb vitaminbombákat, akkor MOM Park SPAR üzletének zöldség- és gyümölcspultjáról válogathat kiváló minőségű termékeket! Ha pedig inkább csak hazavinné a már kész ételeket, kitűnő smoothiekat és salátákat kóstolhat a Fruccolából.

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!