Legjobb bőrápolási tippek nyárra

2020-07-25

A hűvösebb napok után végre élvezhetjük a nyarat, azonban a tartósan meleg idő és a ragyogó napsütés kikezdheti bőrünket. A bőrápolás ezért ilyenkor is fontos és kihagyhatatlan eleme szépségápolási rutinunknak. Nézzük is meg, mire érdemes odafigyelni a ebben az időszakban!

Először is, a bőrápolás belülről kezdődik, így mindennek az alapja az elegendő mennyiségű vízfogyasztás, ami segít elkerülni a kiszáradást, ezáltal pedig a feszülő és fakó bőrt. Amint elkezd ügyelni a megfelelő folyadékbevitelre, azt bőre is meghálálja.

Ha az előbbi tanácsot sikeresen beépítettük a mindennapjainkba, következhet a külső ápolás. Nyáron az izzadság miatt többször van szükségünk arctisztításra. Erre végszükség esetén megfelel egy arctisztító kendő is, de ha van rá lehetőség, végezzen micellás vízzel, arctisztító tejjel, habbal, tonikkal való alapos arctisztítást! A dm saját márkás alverde NATURKOSMETIK Beauty&Fruity micellás vize friss, gyümölcsös illatú, bio lime- és bio alma-kivonattal gyengéden frissíti és ápolja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná, optimálisan előkészítve a bőrt a további arcápolásra.

Fontos, hogy nyárra mindig könnyedebb állagú, vizes alapú krémeket válasszunk, melyek a bőr vízraktárait töltik fel és nem tömítik el a pórusokat! Ilyenkor hajlamosabb a túlzott faggyútermelődésre, és pattanások, valamint mitesszer alakulhat ki rajta. Tökéletes választás lehet a Douglas üzletben kapható Estée Lauder DayWear Anti-Oxidant 72H-Hydration Sorbet krém, mely légies, ultra-könnyed, azonnal hidratálja a bőrt, olaj-mentes formulájával gyorsan beszívódik a bőrbe és nem hagy nehéz érzetet.

Fényvédelemről nem csak a nyári hónapokban érdemes gondoskodni, de ilyenkor szinte nélkülözhetetlen. Az Yves Rocher Hidratáló arckréme 20-as fényvédő faktorral hatékonyan védi bőrét az UV sugarak ellen, közben rugalmas, és bársonyosan puha lesz. Könnyed összetételének köszönhetően nyom nélkül védi az arc és a nyak területét.

Az időjárás nem csak az arcbőrünket veszi igénybe. Az ajkaink bőre ugyanolyan érzékeny a napsugárzás káros hatásaira, mint a testünk többi része, így nagyon fontos a hidratálása. A Bobbi Brown SPF15 ajakbalzsam hidratálja és védőréteggel vonja be az ajkakat, a benne lévő méhviasz és aloe vera pedig egyenletessé teszi és nyugtatja a bőrt.

Reméljük tippjeink segítségével gondtalanul, makulátlan arcbőrrel élvezheti a napsütést és a nyári programokat!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!