A szolid smink és a fényvédelem összjátéka

2024-07-12

Nyáron előtérbe kerülnek a fényes, ragyogó, mégis visszafogott sminkek, hiszen a forróságban a sötét színek és erős alapozók helyett az üde, friss benyomást keltő makeup az ideális. A MOM Park szépségtippjeivel bőre nemcsak sugárzó, de egészséges is maradhat!

A bőrápolás alapja nyáron természetesen a UV-sugarak elleni védekezés: az Evital Gyógyszertárban magas faktorszámú, jó minőségű fényvédőket talál, amelyek a sminkeléshez is jó alapot képeznek, de érdemes a táskájában tartani egy spray kiszerelésű terméket, amivel a nap folyamán használhat a már sminkelt arcon is.

A ragyogó bőr egészséges benyomást kelt, így nem csoda, hogy minden nyáron újra és újra előkerül ez a trend. 2024-ben a fényes arcbőr divatja új szintre lép, így bátran kísérletezhet ezzel a megjelenéssel. Használhat olyan alapozót, amely eleve ragyogó, fényes finisht hagy, de a matt verzió helyett jó választás lehet egy selymes, szérum állagú krém is például a Bobbi Brown kínálatából. A valóban látványos megjelenés érdekében az arccsontjaira vigyen fel egy leheletnyi highlightert a dm-ben található kompakt palettákból. A púdereket érdemes kerülni, legfeljebb egy kevés fixálót vigyünk fel a különösen kritikus T-vonalra.

Az ajkakon a '90-es évek hangulatát idéző, kicsit elmaszatolt benyomást keltő sminkek hódítanak a szezonban – ennek a looknak a kulcsa az, hogy a pigmentet ne közvetlenül a tégelyből, hanem az ujjunkkal vigyük fel. A Douglas kínálatában található csillogó, vizes hatású szájfények is jól illenek a nyári ragyogáshoz, de ha inkább a matt rúzsokat kedveli, a hűvös, bogyós színek és a meleg terrakották egyaránt divatosnak számítanak idén.

A pirosító trend ezen a nyáron a Barbie-baba inspirálta megjelenést követi, ami az egész év divatját is meghatározza. Válasszon egy bőrtónusához illő rózsás árnyalatú pirosítót a Müllerben, és a pírt az arc almácskáira koncentrálva vigye fel, majd rétegezzen rá egy krém állagú termékből, hogy a kánikulában is kitartson a szín.

A nap végén ne feledkezzen meg a dupla arctisztításról, amihez segítséget nyújthat az Yves Rocher arclemosó kesztyűje – így hatékonyan távolíthatja el a smink és a fényvédő maradványait. Gondoskodjon a bőr regenerálódásáról és hidratálásáról is egy értékes vitaminokban gazdag, természetes összetevőket tartalmazó szérummal az Adrienne Feller Store-ból!

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!