Karácsonyi dallamok a MOM Parkban

2016-12-09

Karácsonyi dallamok a MOM Parkban

A lázas karácsonyi készülődés forgatagában jól esik néhány pillanatra kikapcsolni: ehhez kölcsönöz kellemes hangulatot a MOM Park lounge részén elhelyezett Cziffra street piano, amely egy Boston pianino, a Steinway család tagja, egy valódi felső kategóriás hangszer.

A kezdeményezés a MOM Kulturális Központtal jött létre az Opera Zongoraterem közreműködésében, és a 2017 februárjában megrendezésre kerülő Cziffra Fesztiválra hívja fel a figyelmet.

A november 28-tól kiállított zongorához bárki leülhet, aki szeretné néhány percig saját játékával betölteni a teret, rögtönzött koncerttermet varázsolva a bevásárlóközpontban. A legenda szerint a public piano hagyománya az angliai Sheffield utcáiról indult, ahol egy költözés idején kinn árválkodó zongorán a járókelők szabadon bemutathatták zenei tudásukat.

A MOM Parkban azonban nem csak a vásárlóközönség szólaltatja meg a billentyűket, ugyanis profi zenészek is koncertet adnak a helyszínen: a látogatók tehát egy igazán komplex zenei élménnyel is gazdagodhatnak az adventi vásárlás közben.

December 10-én és 11-én a Cziffra Fesztivál Országos Zongoraversenyének résztvevői adnak minikoncertet:

Szombaton 19 órától Farkas Zsolt, vasárnap 19 órától pedig Tóth Kamilla játékát élvezhetik a jelen lévők. A Snétberger Zenei Tehetség Központ tagjaiként mindketten bebizonyították, hogy fiatal koruk ellenére is az ország kiemelkedő művészei közé tartoznak, így előadásaik a karácsonyi készülődés fénypontjait jelentik majd. 

A public piano december 11-ig várja a MOM Park látogatóit, hogy a lágy dallamok kíséretében igazán meghitt legyen az ünnepekre hangolódás.

Tudjon mindenről, ami a MOM Parkban történik!